Vergoeding mindfulness door verzekering bij burn-out

 

Er is goed nieuws over de vergoeding van Mindfulness door verzekeringen bij burn-out klachten! De jarenlange inspanningen van de beroepsvereniging VMBN werpt zijn vruchten af: er komt een vergoeding voor de Mindfulness training door verzekeraars!

In 2015 een aantal verzekeraars  (VGZ, Univé, Umcz, IZA Gezond Samen en IZA Overig) gestart met vergoeden van Mindfulness training  in het aanvullende pakket. Wanneer een burn out is vastgesteld kan een groot deel van prijs van de training achteraf  vergoed worden.

De vergoeding zal rond de 350 euro per cliënt zijn (maar controleer de polis voor de precieze bedragen).

Het betreft een tegemoetkoming in de kosten van een 8-weekse MBSR ( Mindfulness Based Stress reduction) of MBCT ( Mindfulness Based Cognitive Therapy) voor verzekerden van 18 jaar en ouder met burn-out klachten.

Voorwaarden: de MBSR of MBCT moet gegeven worden door mindfulness trainers die VMBN lid categorie 1 zijn. Ook moet de deelnemer een verwijsbrief van huisarts of bedrijfsarts hebben. De verwijsbrief kan de deelnemer samen met de factuur van de trainer meesturen naar de verzekeraar.

Trainer Marjolein Beijst van Minden is categorie 1 trainer en aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness trainers VMBN, zoals voorgeschreven door verzekeraars. zie www.vmbn.nl

De Mindfulness training bij Minden is volgens het curriculum van de Mindfulness Based Stress Reduction.

Neem contact op met uw (toekomstige) verzekering om zeker te zijn van juiste pakket en vergoedingswijze!

Volgende link ontving ik van zorgwijzer met een overzicht van vergoedingen van verschillende verzekeringen: www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness