Mindfulness na de training

Na je training je meditatie bijhouden? Voor veel mensen geldt dat het lastig is om thuis de discipline te blijven opbrengen 45 minuten per dag te oefenen. Op de een of andere manier lukt het gemakkelijk 45 minuten naar de tv te kijken of achter internet de meest onnuttige sites te bezoeken, maar je Mindfulness onderhouden…?
Zoals het met zoveel dingen gaat is het lastig te doen wat goed voor je is en waarna je je prettig voelt. Hoeveel mensen hebben welniet een abonnement op de sportschool waar ze nooit komen of achter in de kast hagelnieuwe hardloopschoenen staan.

Wat helpt?

Het helpt om zoveel als mogelijk regelmaat te creëren in je beoefening. Iedere dag een beetje beoefening, daar waar mogelijk is in jouw dagelijks leven. Bij voorbeeld als je wekker ’s morgens gaat 5 minuten yoga en bij het naar bed gaan 5 minuten de aandacht bij de ademhaling hebben. Je bent dan al een heel eind.
Het is vooral belangrijk je te realiseren dat je iedere dag weer een kans hebt om opnieuw te beginnen. Negatieve oordelen over je eigen beoefening helpen je niet, maar maken het eerder lastiger om met mildheid weer aan de slag te gaan.

Meditatiegroep

In mijn eigen beoefening merk ik dat ik er veel aan heb om samen met anderen te mediteren. Samen mediteren helpt je jouw voornemen te gaan zitten werkelijk uit te voeren, omdat je het immers ook met anderen hebt afgesproken. Net zoals samen naar de sportschool gaan vaak ook meer succes oplevert. Daarnaast geeft samen mediteren je ook een extra: in een groep mediteren geeft je een meer diepgang in je meditatie.

Gun jezelf Mindfulness

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn en gun jezelf ook Mindfulness NA de training. Bouw een structuur door de week in met langere of kortere oefeningen. (zie ook artikel korte Mindfulness oefeningen) Neem deel aan Yogaklassen en meditatiegroepen en wat jij dan ook maar nodig hebt om Mindfulness te kunnen blijven ervaren.